Festina Lente

Projectkoor Festina Lente streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Onder de bezielende leiding van Dirkjan Horringa wordt er gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici. Solo-delen worden vaak zelf door koorleden uitgevoerd. Standplaats is Arnhem, maar deelnemers komen uit de gehele wijde omgeving.

Het koor specialiseert zich in werken uit de Renaissance en Barok, maar maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Zowel geestelijke als wereldlijke stukken worden ten gehore gebracht, waarbij men steeds op zoek is naar bijzondere werken of zelden uitgevoerde muziek. Binnen diverse projecten probeert men ook interdisciplinair samen te werken met andere kunstrichtingen. Het doel is om twee á drie keer per jaar projecten te organiseren waarvoor zangers zich kunnen opgeven. Meer daarover vindt u op de pagina .

Festina Lente is een koor van niveau; de zangers studeren de muziek zelfstandig in en weten hoe ze in de koorklank goed met elkaar kunnen kleuren. Het koor werkt daarom graag met een trouwe vaste kern; zangers die zich structureel met de projecten van Festina Lente verbinden. Een grotere groep incidentele projectzangers die per project uit een pool van gevorderde zangers wordt geworven, ondersteunt deze vaste kern (zie ook pagina ).

Samen met Dirkjan, wordt er tijdens de repetities in een vrolijke en ontspannen sfeer hard gewerkt aan de kwaliteit van de muziek, de koorklank en het stemgebruik. Meer informatie over Dirkjans achtergrond en andere activiteiten die hij organiseert, vindt u op pagina de pagina .

Projectkoor Festina Lente is op zoek naar gevorderde amateurzangers van alle stemsoorten. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis de noten instuderen, zodat op de repetitie gelijk gewerkt kan worden aan de koorbalans, intonatie, frasering, dynamiek, tempo en interpretatie. Voor alle leden is een stemtest vereist.

Bent u geïnteresseerd en wilt u eens komen kijken, luisteren of meezingen? Kijk dan op pagina . U kunt ook contact opnemen met ons bestuur (stuur een contact-mail). of u aanmelden op aanmelden@projectkoorfestinalente.nl.

Huidig project:

Project 5: BALTISCHE MUZIEK VOOR HART EN ZIEL

Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is de Baltische regio uitgegroeid tot een van de meest opwindende nieuwe bronnen van nieuwe muziek voor koor. Het culturele erfgoed van zingen is er millennia oud en dient een belangrijke functie, namelijk die van overlevering van de hele geschiedenis van de regio, gecodeerd in liederen. Bovendien werd tijdens de tragische tijden van de Sovjet-bezetting, de Baltische cultuur, hun erfgoed en zelfs de strijd om onafhankelijkheid uitgedrukt door middel van koorzang. Zingen in koorverband is er misschien wel populairder dan waar ook ter wereld. Stadions gevuld met zo’n 30.000 zangers zingen voor een publiek waarvan het aantal beloopt in de honderdduizenden.

Dankzij goede contacten met componisten en uitgevers in o.a. Riga, Tallinn en Helsinki kon Dirkjan Horringa een programma met recente, actuele, prachtige muziek uit de Baltische landen samenstellen. De muziek is gedeeltelijk op teksten in het Ests en Lets, maar er zijn ook werken met Latijnse of Engelse tekst, zodat er niet teveel tijd en energie naar de uitspraak gaat. Met name Ests is trouwens een heel consequent geschreven taal, waarvan de uitspraak niet lastig is. In het programma worden een paar karakteristieke Baltische sprookjes verteld.

Programma:

Jānis Lūsēns, Latvian Lullaby (Lets) Rihards Dubra, Pater noster (Latijn)
Urmas Sisask, Ave verum copus (Latijn)
Urmas Sisask, Stabat Mater (Latijn)
Urmas Sisask, Ave Maria (Latijn)
Urmas Sisask, Omnis Tua (Latijn)
Urmas Sisask, Confitemini (Latijn)
Urmas Sisask, Benedictio (Latijn)
Veljo Tormis, Hällilaul / Lullaby (Ests)
Veljo Tormis, Laevas laudakse / Singing aboard ship (Ests)
Veljo Tormis, Laulusild / Bridge of Song (Ests))
Veljo Tormis, Sinikan Laulu / Sinikan’s Song (Ests)
Vytautas Miškinis, Night (Blake) (Engels)

Jānis Lūsēns
Rihards Dubra
Urmas Sisask
Veljo Tormis
Vytautas Miškinis

Repetities/Concerten:

zo 17/3 1e repetitie
zo 24/3 2e helft ALV
zo 31/3
zo 7/4
zo 14/4
zo 21/4 PASEN: GEEN REPETITIE
zo 28/4
zo 5/5 GEEN REPETITIE
zo 12/5
zo 19/5
zo 26/5 repetitie plus jaarafsluiting
ZOMERRECES juni - juli - augustus
zo 1/9 LANGE REPETITIE 15:00 - 22:00
zo 8/9 Try-out om 15:00 uur (13:00 aanwezig)
zo 15/9
do 19/9 Generale repetitie in Broederenkerk Deventer
za 21/9 20:15 uur Concert in Broederenkerk Deventer (18:00 aanwezig)
zo 22/9 15:30 Concert in Cenakelkerk Heilige Landstichting (13:30 aanwezig)

Kosten

Voor dit project rekenen we op een bijdrage van € 150,-.

Deelname

Je bent een ervaren koorzanger en studeert thuis de noten in. Daarnaast doe je een stemtest bij de dirigent, tenzij Dirkjan je zangkwaliteiten al kent vanuit een andere samenwerking. In principe ben je (calamiteiten daargelaten) alle repetities aanwezig. Als je al weet dat je niet altijd aanwezig kunt zijn, dan geef je dat van tevoren door. Voor vragen kun je gerust contact opnemen met de dirigent Dirkjan Horringa (dirigent@projectkoorfestinalente.nl of 06 19224758).

Aanmelding

Voor dit project zoeken wij nog goede koorzangers. Met name alten en tenoren

Je kunt je aanmelden via aanmelden@projectkoorfestinalente.nl.
Vermeld daarbij dan je:
- Naam, adres, telefoonnummer en mailadres
- Stemsoort
- Leeftijd
- Zangervaring
- Via welk kanaal deze info je heeft bereikt

Actueel


VAKANTIE
Projectkoor Festina Lente geniet van een wel verdiende vakantie. Na de vakantie komen we snel met onze concerten 'Baltische muziek voor Hart & Ziel'.

Zaterdag 21 september 2019 20:00 uur
Concert Baltische muziek voor hart & ziel
Broederenkerk, Broederenstraat 18 in Deventer

Zondag 22 september 2019 15:30 uur
Concert Baltische muziek voor hart & ziel
Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1 in Heilige Landstichting

Gezocht: Gevorderde tenoren en bassen voor Scarlattiproject

Wij zoeken tenoren en bassen voor een prachtig Scarlatti project! Projectkoor Festina Lente o.l.v. Dirkjan Horringa streeft naar grote muzikale kwaliteit en heeft nog plaats voor ervaren tenoren en bassen voor een mooi project rond vader en zoon Scarlatti. Met onder andere van vader Alessandro het Ave maris stella, zoon Domenica het 10-stemmige Stabat Mater en van beide het Magnificat. Repetities vanaf 18 november op de zondagavond in Arnhem.

Volg ons ook op Facebook klik:

Pagina's


Bezoeker
Deze website is al door 6798 bezoekers bekeken!
Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft kunt u hier


Privacy verklaring
Lees hier ons Privacy verklaring over hoe wij omgaan met de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
Contact-gegevens
Mailadres:
info@projectkoorfestinalente.nl

Postadres:
Van Hetenstraat 29
7415 TS Deventer
KvK-nummer:
68534167

Bank-rekening:
NL 95 INGB 0007 8490 05
Copyright 2019 Projectkoor Festina LenteDeze website is ontwikkeld door: onderdeel van: